FANDOM


Nela Mihajlović

Данијела „Нела“ Михаиловић (лат. Danijela „Nela“ Mihailović; Ваљево, 16. октобар 1969.) је славна српска филмска, позоришна, телевизијска и гласовна глумица.

Нела је рођена у Ваљеву, где је и завршила основну и средњу медицинску школу. Глуму је дипломирала 1994. на Факултету драмских уметности у Београду у класи професора Владимира Јевтовића, заједно са Наташом Нинковић, Небојшом Глоговцем, Војином Ћетковићем, Сергејом Трифуновићем. Прву улогу је остварила у Народном позоришту у Београду у Шекспировој „Укроћеној горопади“, која је изведена више од 100 пута. Као стипедиста је играла од 1993, а стални члан тог позоришта је постала 1994. године. Играла је на сценама свих београдских позоришта.

Запажене улоге остварила је у филмовима „Лед“, „Санта Марија дела Салуте“ и „Јужни ветар“, као и у телевизијским серијама „Стижу долари“, „Село гори, а баба се чешља“, „Рањени орао“, „Непобедиво срце“ и „Равна гора“.

Добитница је бројних награда и признања за свој глумачки допринос. Удата је за композитора Владимира Петричевића, брата глумице Сузане Петричевић. Мајка је две ћерке.

Синхронизацијски студији

Гласовне улоге

Дизни

Година синх. Филм/серија Лик(ови)
2016 У потрази за Дори Џени

Везе

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.