FANDOM


Maja Nikolić

Маја Николић (лат. Maja Nikolić; Смедерево, 13. мај 1988.) је српска позоришна, телевизијска, филмска и гласовна глумица.

Основне студије глуме завршила 2011. године на Академији уметности у Новом Саду, у класи професора Бориса Исаковића и мастер студије 2012. године, у класи госта професора Томија Јанежича, а под менторством професора Бориса Исаковића. Дипломирала основне студије глуме играјући у представи „Road“ Џима Картрајта, у режији Бориса Исаковића и Милоша Пушића, у Српском народном позоришту у Новом Саду и мастер студије са монодрамом „Лилика“ Драгослава Михаиловића. У току студија била је полазник радионица сценског покрета, тела и гласа коју су водили Денеш Дебреји и Хени Варга. Остварила улоге као гост глумац у Српском народном позоришту у Новом Саду у представама „Госпођа министарка“, „Ивона, кнегиња Бургундска“ у режији Радослава Миленковића, „Халфлајф“ у режији Саше Перића… Народно позориште у Београду, принудно ускакање у улогу Офелије у представи „Дама са камелијама“, режија Југ Радивојевић; Позориште лектира „Владимира Јевтовић“ улога Данице, „Народни посланик“ режија Михаило Лаптошевић; КЦ Рекс „ТриГроша“ улога Ариције, „ФЕДРА“ режија Ана Поповић; улоге у дечијим представама као члан дечијих трупа у Новом Саду, Београду и Вршцу; читање дечијих радио драма у драмском програму за децу радија Београд и улоге у студентским филмовима кратког и средњег метра; улога у филму „Патуљци са насловних страна“, режија Милорад Милинковић; серија „Ургентни центар“ 2. и 3. сезона, улога сестре Бранкице; организатор Фестивала „Humanitheaterian“, априлског фестивала за обнову позоришта „Бранко Крсмановић“, организатор и селектор Фестивала „Академфест“, новембарског фестивала сусрета академских и аматерских трупа у АП „Бранко Крсмановић“…

Учествовала je на фестивалима „Градитељско наслеђе као сцена“ у организацији „Сценаторија“, „Фестивал Еколошког Позоришта за децу“, „BE:FEMON“, „Циркулирање“ Вршац, била је сарадник организације „Хумана – друштво за подршку детињства и младости“... Добитница је награде 2013. године „Сигридруг“, прво место за глумца извођача на 22. фестивалу монодраме за децу „Змајеве дечије игре“ у Позоришту младих у Новом Саду.

Синхронизацијски студији

Гласовне улоге

Дизни

Година синх. Филм/серија Лик(ови)
2018 Ралф растура интернет Златокоса

Не-Дизни

Година синх. Филм/серија Лик(ови)
2020 Гормити (2018) Ао-ки, Сиран

Везе

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.