FANDOM


Irina Milovanović

Ирина Зорић (лат. Irina Zorić, раније Миловановић, Milovanović и Драгојевић, Dragojević; рођена 1982.) је српска певачица.

Завршила је нижу музичку школу Ватрослав Лисински у Београду, одсек за клавир, као и нижу музичку школу Станковић, одсек за соло-певање. Школовање наставља у средњој музичкој школи Јосип Славенски, теоретски одсек, и средњој музичкој школи Коста Манојловић, одсек за соло-певање. Дипломирала је на Универзитету у Крагујевцу, на Филолошко-уметничком факултету, на одсеку за соло-певање, у класи проф. Марине Трајковић Биџовски и на Факултету музичке уметности у Београду, на одсеку за општу музичку педагогију.

Освајала је награде на републичким и међународним такмичењима соло-певача, учествовала на бројним концертима у Србији као солиста (СКЦ Београд, Галерија Прогрес у Београду, Галерија Народног музеја у Крагујевцу, Свечана сала Прве крагујевачке гимназије, СКЦ Ниш…), наступала је са Градским камерним оркестром „Шлезингер“ под диригентском палицом проф. Милоја Николића у Крагујевцу, са вокалним ансамблом „Октоих“ и диригентом проф. Александром С. Спасићем, у свечаној Сали музичке школе „Мокрањац“ у Београду на Фестивалу духовне музике под називом „Хорови међу фрескама“.

У улози Каролине наступила је у опери „Тајни брак“ у Позоришту „Јоаким Вујић“ у Крагујевцу 2009. У организацији Америчког кутка, 2010. године је наступила у опери „Телефон“, Ђованиja Карлa Менотиja, под вођством маестра проф. Александра Саше Спасића.

Од 2012. године пева у опери Мадлениjанум у Земуну (у опери „Чаробна фрула“, Волфганга Амадеуса Моцарта, има улогу Краљице ноћи, а као члан хора наступа у оперети „Бечка крв“, Јохана Штрауса).

У току студија на Факултету музичке уметности у Београду, на одсеку за општу музичку педагогију, као истакнут студент на предмету Методика општег музичког образовања, радила је у музичким радионицама прилагођеним нашој деци из дијаспоре (Швајцарска, Француска).

Као пратећи вокал наступа са звездама наше поп-фолк музичке сцене (Неда Украден, Ана Станић, Ацо Пејовић, Ивана Селаков, Моби Дик, Аца Лукас, Сека Алексић, Светлана Цеца Ражнатовић, Џенан Лончаревић, Јелена Карлеуша, Ана Бекута…) на бројним концертима у Србији и иностранству.Такође је у студију отпевала пратеће вокале за многе домаће хитове.

Њен глас краси бројне радијске и телевизијске рекламе, а Ирина је и предавач у Музичкој радионици Мари Мари. Као део тима школе „Super Voice & Pegart Studio“ предаје певање.

Поред активног ангажмана у српским синхронизацијама, учествовала је и у синхронизацији представе „Дизни на леду“.

Синхронизацијски студији

Гласовне улоге

Дизни

Година синх. Филм/серија Лик(ови)
2012 Звончица и тајна крила Солисткиња
2012 Краљ лавова део хора
2012 Пепељуга Пепељуга (певање)
2013 Залеђено краљевство део хора
2014 Звончица и вила гусарка Солисткиња
2016 Вајана додатни гласови
2016 У потрази за Дори додатни гласови
2017 Лепотица и звер (играни филм) додатни гласови
2019 Аладин (играни филм) део хора
2019 Залеђено краљевство 2 део хора
2019 Краљ лавова (играни филм) део хора
2019 Покахонтас (званична синх.) део хора
2019 Покахонтас 2: Путовање у нови свет део хора
2019 Прича о играчкама 4 део хора
2019 Снежана и седам патуљака део хора

Блу скај

Година синх. Филм/серија Лик(ови)
2014 Рио 2 Солисткиња у песми „Предивна створења“, део хора

Фокс

Година синх. Филм/серија Лик(ови)
2015 Алвин и веверице 4: Велика авантура Певачица у песми „Ти си нам дом“

Не-Дизни

Година синх. Филм/серија Лик(ови)
2019 Тајни агент Мјау додатни гласови

Везе

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.