FANDOM


Bojana Stamenov

Бојана Стаменов (лат. Bojana Stamenov; Београд, 24. јун 1986.) је српска певачица.

Бојана се певањем бави од своје седме године. Завршила је три одсека у средњој музичкој школи – за гитару, лауту и ренесансно певање. Учествовала је у трећој сезони емисије „Ја имам таленат!“, која се емитовала на РТС-у од новембра 2011. до марта 2012. година, а где је у финалу заузела 4. место. Била је учесница фестивала и манифестација као што су београдски „Beer Fest“, „Руњићеве вечери“ у Сплиту, „Foam Fest“ у Београду, „Cantat таленти“ у Новом Саду, „Улица отвореног срца“ у Београду...

Од 2011. године гостује у представама за децу у београдском Позоришту Бошко Буха.

Изабрана је за кандидата за српског представника на такмичењу за Песму Евровизије. На националном избору Србије 15. фебруара 2015 извела песму под насловом „Цео свет је мој“, композитора Владимира Граића и аутора текста Леонтине Вукомановић. Након што је победила у финалу поред Данице Крстић и Алексе Јелића, представљала Србију на овом такмичењу, одржаном у Бечу од 19. до 23. маја. Са освојена 53 поена, Стаменов је заузела десето место.

Бојана је 13. јуна одржала и свој први солистички концерт, у београдском Сава центру, а након тога започела је и рад на свом првог албуму који ће у целости бити на енглеском језику.

Учествовала је у ријалити-шоуу „Фарма 6“.

Синхронизацијски студији

Гласовне улоге

Дизни

Година синх. Филм/серија Лик(ови)
2010 Прича о играчкама 2 „Док волела је мене“ солисткиња
2019 Дамбо (играни филм) Госпођица Атлантида

Везе

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.