FANDOM


Andrej Pipović

Андреј Пиповић (лат. Andrej Pipović; Београд, 13. јун 1990.) је српски филмски, позоришни, телевизијски и гласовни глумац.

Завршио је основну школу „Дринка Павловић“, гимназију „Свети Сава“, као и нижу музичку школу „Јосиф Маринковић“, одсек виолина. Уписао је студије глуме 2010. године на Академији уметности у Београду у класи професорке Мирјане Карановић.

Први професионални ангажман у позоришту уследио је у току 3. године студија у позоришту „Мадленијанум“ (велика сцена), у представи „Плави анђео“ Бранислава Пиповића, у режији Ерола Кадића.

Након тога игра у представама „Ћелава певачица“ на сцени УК „Пароброд“ коју супервизира Мирјана Карановић, „Прва парница“ у позоришту „Славија“, у режији Марка Мисираче и „Драги тата“ у ДКЦ Београд коју режира Мирјана Карановић.

Професионални рад на ТВ-у и филму започиње епизодом у филму, а потом и серији „Бранио сам Младу Босну“ у режији Срђана Кољевића, да би потом играо у вишеструко награђиваном филму „Поред мене“ у режији Стевана Филиповића и серији РТС-а „Немањићи: Рађање краљевине“.

Ради у школи глуме „Студио 1“.

Синхронизацијски студији

Гласовне улоге

Дизни

Година синх. Филм/серија Лик(ови)
2013 Авиони Ехо, Зед
2018 Невиђени 2 Виктор Качет
2019 Грдана - господарица зла додатни гласови
2019 Дамбо (играни филм) додатни гласови
2019 Залеђено краљевство 2 Стражар, Аренделски војник, додатни гласови
2019 Прича о играчкама 4 Кабум ТВ водитељ, додатни гласови

Везе

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.